over Christine

Christine Van den Bossche (1961)

De natuur loopt als een rode draad door mijn leven. Heel mijn leven ben ik omringd door het groen van bomen en planten: in Sint-Lievens-Esse waar ik opgegroeid ben, de zeven jaar die ik doorbracht in het Franciscusinstituut te Brakel voor mijn humaniora. De vier jaar dat ik in Leuven “op kot” zat, in het groen van het Arenbergpark  en tenslotte de 30 jaar dat ik hier, samen met mijn echtgenoot en kinderen, in het groen van de Orangerie woon. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben…

“Als je moet kiezen tussen twee wegen, zorg dan dat het de weg van de natuur is” Aristoteles

1983-1993: afgestudeerd als laborante in de industriële scheikunde, heb ik eerst gewerkt in de research (Exxon chemicals, Diegem) en de voedingsindustrie (Griffith en Delika, Herentals).

1993-1996: opleiding “herborist” aan de Europese Academie voor complementaire gezondheidszorg, Antwerpen (gediplomeerd).

1996-1998: verkoopster natuurwinkel ‘t Wilgenroosje, Herentals.

1997-heden: organiseren van kruidenworkshops in de Orangerie te Noorderwijk.

1998-2005: docent cursus “kruiden en geneeskracht”  Geels instituut onderwijs en navorming, HIK Geel.

2006-2010: opleiding “gezondheidsconsulent” aan de academie voor integrale gezondheidszorg, de Levensschool, Tongerlo (gediplomeerd 2010).

2008- 2013: docent module “kruidentoepassingen” Decanale Technische Leergangen, Herentals.

2009-heden: aangesloten als actief lid bij de vereniging voor gezondheidsbegeleiders met aansluitnummer 200901102